Håroljebehandling – steg for steg

Det å utføre en håroljebehandling for aller første gang kan gi noen vanskeligheter og spørsmål rundt selve behandlingen, i tillegg til hvilken olje du bør bruke.

Artikkelen kommer til å hjelpe deg å velge en passende olje og å utføre håroljing riktig.

1. Sett av en kveld til oljing av håret. Du bør ha minst tre ledige timer. Du vil ikke måtte vise de fete lokkene dine til noen, så du bør la være å møte vennene dine.

2. Velg en passende olje. Det kan være ganske vanskelig i begynnelsen – du kjenner trolig ikke til hårporøsiteten din. Derfor kan du:

– velge helt naturlige oljer som passer alle hårporøsitetstyper (jojobaolje, lakserolje, granateplefrøolje)

– velge oljer som er beregnet på hår med normal porøsitet. Disse er de tryggeste, siden de fleste har denne typen hårporøsitet. Disse oljene inneholder fettsyrene Omega 7 og Omega 9. Hver olje bør ha informasjon på merkelappen om prosentandelen fettsyrer som den inneholder, og dermed bør det å velge riktig olje være problemfritt. Moringa-, camelia-, aprokosfrø- og macadamiaolje har størst mengde Omega 9.

3. Begynn håroljebehandlingen. Det viktigste er å dekke hodebunnen jevnt. Du kan bruke en kost (f.eks. til farging av håret) for å gjøre det. Påfør olje i hodebunnen gradvis og jevnt. Husk at oljen ikke kan dryppe av hodet ditt, så bruk den med moderasjon.

Så fort hele hodebunnen er dekket med olje, masserer du forsiktig. Bruk delikate bevegelser for ikke å skade håret. Du må også dekke alle hårstråene med oljen, så spre den jevnt i lengden. Noen få dråper er nok.

Pakk håret inn i et varmt håndkle (naturlige oljer elsker varme) og la oljen gjøre jobben sin. Du bør la oljen være i håret i minst en time. Har du mer tid må du gjerne la den være i lengre. Du kan til og med la den være i over natten og sjamponere håret om morgenen.

4. Det er alt! Husk jevnlig behandling. Du bør olje håret minst én gang i måneden for maksimalt med næring. Lykke til!

De vanligste feilene ved oljing av håret

Det er et velkjent faktum at oljing av håret gir en rekke fordeler, og at det bør være en permanent del av hårpleieritualene våre. Behandlingen sikrer kompleks pleie og regenerering som ingen balsam noengang vil kunne gi.

Men du må huske å gjøre håroljebehandlingen riktig. Selv om det ikke er problematisk gjør vi fortsatt noen store feil som kan forandre utfallet av behandlingen fullstendig. I stedet for å ha spektakulær virkning kan vi få en matt og grov frisyre.

1. Påføre olje i hår som er fullt av produkter.

Hvis du ofte bruker hårspray, mousse eller andre stylingprodukter må du huske på at oljen ikke vil kunne trenge dypt inn i hår eller hodebunn. Derfor vil den ikke gi ønsket virkning. Videre vil slike produkter ofte inneholde mange komedogeniske stoffer og vaskemidler, som Sodium Laureth Sulfate eller Sodium Lauryl Sulfate. Hva bør du gjøre? Det er enkelt. Vask håret før håroljebehandlingen.

2. Oljing av skittent hår er også en veldig dårlig idé. Ikke alle er klar over det faktum at talg som samles opp etter noen dager er svært farlig. Det forårsaker hårtap fordi det tetter hårfolliklene og begrenser tilgangen på oksygen. Derfor vil, hvis du tar i et lag med olje i en allerede fet hodebunn, håret begynne å falle av akkurat som blader om høsten.

3. Upassende olje. Når du velger oljen din, må du sørge for at den passer behovene til håret ditt. Tenk på porøsiteten og tilstanden til håret. Aldri kjøp et produkt bare fordi ‘vennen din sa at det fungerte perfekt for henne’. Vi har forskjellige typer hår med forskjellige behov.

4. Påføring av for mye olje. Tendensen til å påføre for mye produkt er typisk for de fleste kvinner. Det kommer trolig av den vanlige oppfatningen av at jo mer balsam vi bruker, jo bedre resultater får vi. Du kunne ikke tatt mer feil. Det er ekstremt viktig å vite hvordan man balanserer alt, ellers kan det gjøre mer skade enn gagn. Gjennomsnittsmengden olje bør ikke overstige 5 ml. Men det avhenger også av lengden og tykkelsen til håret ditt.

Unngå alle de ovennevnte feilene, og du sikrer spektakulære resultater!